Aloe Vera termékek

Aloe Vera – a természete ereje egyetlen termékcsaládba sűrítve a szép bőrért.
Aloe Vera

Körülbelül 300 ismert aloe fajta létezik a világon és bizonyítottan a “Barbadensis Miller” rendelkezik a legjobb hatóerővel a bőrre és az emberi szervezetre.

Az LR Aloe Vera termékek minőségeiről

Aloe VeraAloe VeraEllenőrzött termesztés és
feldolgozás

23 millió aloe vera levelet szednek le évente az LR számára.
Kizárólag a Mexikói-fennsíkon termesztenek, ahol adottak a legjobb termesztési körülmények. A termesztésnél nem használnak semmilyen műtrágyát, növényvédő szert vagy egyéb kemikáliát!
Módszeres minőség-ellenőrzés
Az LR-nél a minőség a legfontosabb. Hogy ezt mindig és minden körülmények között garantálhassuk, az LR kialakította Európa egyik legmodernebb, specializált laboratóriumát, étrend-kiegészítők vizsgálatához, amelyben évente több mint 32.000
vizsgálatot végeznek majd el. Emellett az LR a legszigorúbb minőség-biztosítási intézetekkel dolgozik együtt, akik folyamatosan ellenőrzik és igazolják a minőséget: az SGS INSTITUT FRESENIUS, az IASC (Nemzetközi Tudományos Aloe Tanács) és a Dermatest Intézet®.
Tudomány és kutatás
Az innovatív termékkoncepció alapja a folyamatos tudományos kutatás. Ezért az LR sok időt és pénzt áldoz arra, hogy folyamatosan a legfrissebb tudományos kutatások alapján fejlesszen. És hogy ezeket az értékes tudományos eredményeket biztosítani tudja, sok újonnan kifejlesztett terméket jelent be szabadalomra.
INSTITUT FRESENIUS MINŐSÉGI PECSÉT
„Az SGS INSTITUT FRESENIUS tanúsítja, hogy az LR aloe verás ivógéljei eleget tesznek a legmagasabb minőségi elvárásoknak. Ezt független, folyamatos ellenőrzéseink garantálják a fogyasztók számára.”

AZ ALOE VERA

A tüskés csodanövény diadalmenete a múlt évszázad harmincas éveiben kezdődött, amikor a röntgensugarakat először használták terápiaként a rák ellen. A páciensek a magas sugáradagtól égési sérüléseket szenvedtek, majd amerikai orvosok a megégetett helyekre aloe vera gélt az aloe vera növény leszedett leveleit helyezték, mellyel hatalmas sikereket értek el.

A növény külsőleg egy kaktuszra hasonlít, de a liliomfélék családjába tartozik. Szubtrópusi területeken, homokos talajon növekszik és örökzöld víztartó növény. Hónapokig képes eső nélkül élni, mivel a vizet húsos leveleiben tárolja.
Láthatjuk tehát a növény magas víztároló kapacitását, amely bőrünknek is elegendő nedvességet kölcsönöz.

1953-ban Bill C. Coates texasi kutató és gyógyszerész egy természetes eljárás segítségével kikísérletezte, hogyan lehet az aloe vera leveleit tartósítani anélkül, hogy a benne lévő anyagok elpárolognának. Ezt a kísérletet szabadalmaztatta, majd tovább adta az arizonai Rex Maughannak.

A gélt a levelekből egy kímélő eljárással nyerik és stabilizálják. A gyorsan oxidálódó gélt a levél lemetszése után hat órán belül fel kell dolgozni, különben a poliszacharidok a hatásukat igen gyorsan elveszítenék. A megmaradt levélburkot műtrágyaként hasznosítják (az aloin, amit az aloe vera levelekből nyernek hashajtóként is szolgál).

1981-ben termesztők, feldolgozók és az Aloe Vera ipar képviselői létrehozták a Nemzetközi Aloe Tudományos Tanácsot, mely a kiváló minőségű termékek iránymutatója lett.

Tekintve a világméretűen terjedő civilizációs betegségeket, itt a megfelelő időpont, hogy az aloe vera értékeit újra felismerjük!

Aloe Vera
Az Aloe Verának sokféle hatást tulajdonítanak, melyekről bővebben ITT olvashat.

Ez idáig a tudósok az aloe verának kb. 200 hatóanyagát azonosították be. Tekintve a növény tiszta biológiai alkotó elemeinek bőségét e növény terápiás sokféleségénél, semmilyen más növény nem nyújt ennél többet.

Néhány a 200-féle hatóanyag közül:

  • 14 mono és poliszacharid: acemanon, aldopentóz, glükóz, xylóz, cellulóz…
  • 11 anthraquinone (hashajtó és fájdalomcsillapító hatása miatt értékes): emodin, aloin, anthracene
  • 15 enzim: amiláz, kataláz, lipáz, foszfatáz…
  • 13 ásványi anyag: kálcium, króm, vas, kálium, réz, magnézium, mangán, nátrium, kálium-szorbát
  • vitaminok: A vitamin (látás), B1 (sebgyógyulás és energiatermelés), B2+B6 (hiányossággal járó betegégek, mint pl: vérszegénység), B3 és B12 (idegsejtek működése, anyagcsere, vörösvértestek képzése), F+C+E (fertőzéses betegségek, elősegíti a hegesedési folyamatokat), béta karotin, folsav…
  • aminosavak: arginin, lizin, prolin, szerin, cisztin, alanin, histidin
  • zsírsavak, szaponin (szénhidrát tisztító és fertőtlenítő hatással), lignin, illó olajak, stb…